Bevolkingspiramide:
Hier zie je de bevolkingspiramide van Nederland in 2017. Je ziet dat er tussen de 50 en de 60 jaar de meeste mensen zijn. Tegenwoordig leven mensen wel al langer da vroeger. Sommige worden nu zelfs tussen de 90 en de 100 jaar oud. Je ziet da er veel mensen vanaf de 70 tot 100 steeds minder worden. Ook kinderen worden er steeds minder. Nederland is een rijk land, veel mensen willen eerst een carrière maken en dan aan kinderen beginnen. Kinderen kosten veel geld en veel mensen moeten daar dan hard voor werken. Vroeger waren er veel meer kinderen in Nederland. Je ziet dus ook op de piramide dat er nu veel minder kinderen zijn en veel meer mensen tussen de 50 en de 60 jaar oud.
Transitiemodel:
Hier zie je een afbeelding van het transitiemodel. Ik denk dat Nederland in fase 4 zit. Vroeger werden er veel meer kinderen geboren dan nu. Ook ouderen gingen vroeger snel dood, dat is nu wel wat minder, ook al gaan er nog steeds veel te veel mensen te vroeg dood.
Bevolkingsdichtheid en bevolkingsspreidig:
Op de kaart hier langs kan je de bevolkingsdichtheid en bevolkingsspreiding Je ziet dat in Zeeland en Groningen en Leeuwarden de bevolking iets meer verspreid is. Vooral bij Rotterdam, Amsterdam, Maastricht, Eindhoven en Den Haag is de bevolking dichtbevolkt. De huizen staan dicht bij elkaar er is weinig platteland. Het is vooral in de grote steden, omdat mensen graag in grote steden willen wonen. Ze hebben alles dichtbij. Ze hoeven niet ver te rijden voor de supermarkt. In kleine dorpjes of bij het platteland heb je niet alles dicht bij. Vaak moet je ver rijden voor je werk en voor een winkel.



Maak jouw eigen website met JouwWeb